Poduzete sve neophodne mjere za neometano održavanje izbora

Odbor za sigurnost općih izbora u BiH, na današnjem sastanku u Sarajevu, zaključio je da su sigurnosne agencije u BiH poduzele sve neophodne mjere za neometano održavanje izbora u nedjelju, 12. oktobra 2014. godine.

“Odbor, kojim koordinira Ministarstvo sigurnosti BiH i u čiji rad su uključeni predstavnici svih sigurnosnih agencija u BiH i Centralne izborne komisije, do sada je održao 10 sastanaka, na kojima je utvrđen plan aktivnosti i djelovanja u cilju postizanja maksimalnih sigurnosnih uvjeta na dan izbora, kao i osiguranje objekata CIK-a, te distribucije i skladištenja glasačkog materijala” – rečeno je za Agenciju Fena u Ministarstvu sigurnosti BiH.

Također, u cilju praćenja i realizacije sigurnosti cjelokupnog izbornog procesa, formiran je Operativni štab pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, te štabovi za sigurnost pri entitetskim ministarstvima unutrašnjih poslova i policiji Brčko Distrikta.

Na dan izbora Odbor i Operativni štab bit će smješteni u prostorijama Operativno-komunikacijskog centra 112 Ministarstva sigurnosti BiH.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.