Počinje konstituiranje Vlasti u TK-a: Prva sjednica Skupštine sutra

U Tuzli će sutra biti održana konstituirajuća sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, čime će biti ispoštovan rok za konstituiranje novog skupštinskog saziva predvi|en Ustavom TK-a. Osim svečane izjave novoizabranih poslanika i izbora dva privremena radna tijela, sve druge aktivnosti predviđene dnevnim redom bit će odložene za nastavak sjednice 22. i 26. novembra.

– U nastavku sjednice, 22. novembra očekujemo formiranje klubova koji će utvrditi listu kandidata u Dom naroda FBiH. Iz TK-a birat će se ukupno osam kandidata od čega tri Bošnjaka, dva Srbina, jedan Hrvat i dva iz reda „ostalih“- kazao nam je Tomo Vidović, aktuelni potpredsjendik Skup{tine TK-a i predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a. Najava održavanja konsituirajuće sjednice novog saziva Skupštine TK početak je i formiranja vlasti u Tuzlanskom kantonu čiju bi većinu, nezvanično, trebali činiti poslanici SDP-a i SDA.

Zvanićno, o formiranju crveno- zelene većine u TK-a još uvijek niko ne govori jer se čeka konačna preporuka, prije svega SDP-a, čiji će se stav znati nakon sjednice Glavnog odbora stranke zakazane za subotu, 13. novembra.

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: