Počinje izgradnja pristupnih puteva u Zatesu i Memićima

U kabinetu načelnika kalesijske općine Kalesija potpisan je Ugovor o izgradnji pristupnih puteva na zamjenskim lokacijama u općini Kalesija, za novoformirana naselja Zates i Memići. Sa firmom “Izgradnja” – Teočak ugovor je u ime općine Kalesija, po ovlaštenju općinskog načelnika, potpisao Ismet Mešić.

Ugovorom je predviđeno obavljanje poslova na pripremi i asfaltiranju novih putnih dionica u novoformiranim naseljima Zates i Memići, na kojima su građani koji su pretrpjeli najveće štete u klizištima 2014. godine dobili zamjenske parcele za izgradnju kuća kao pomoć Općine.asfalt1

Ukupna dužina ovih pristupnih puteva predviđenih za izgradnju je oko 1.100 metara. Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu oko 95.000 KM obezbijedila je općina Kalesija iz vlastitog budžeta uz finansijsku podršku  Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice na čijem čelu je Edin Ramić.

Prema riječima predstavnika izvođača radovi će biti završeni kvalitetno i na vrijeme, u predviđenom roku od 30 dana od uvođenja u posao.

“Korist od ovog projekta, osim stanovnika novoformiranih naselja Memići i Zates, imaće i drugi građani koji žive u susjednim naseljima jer će ovim projektom biti poboljšana komunikacija između lokalnih naselja, te olakšati pristup školi, ambulanti, pošti i drugim potrebnim ustanovama. Također, ovaj projekat je nastavak aktivnosti općinske vlasti na poboljšanju uslova života građana Kalesije, a posebno lica koja su pretrpjela najveće štete u klizištima 2014. godine” – istakao je Ismet Mešić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: