Počinje druga sezona amaterske košarkaške lige: 10 ekipa iz Tuzle, Živinica i Kalesije

1U nedjelje, u dvorani Mješovite srednje škole Kalesije, počinje druga sezona prve amaterske košarkaške lige u Bosni i Hercegovini (AKOL).

U odnosu na prošlu sezonu, liga je pretrpjela određene promjene, a tu su i nove ekipe.

Ovo će takmičenje okupiti oko 150 igrača raspodijeljenih u deset ekipa. Nastupit će tri ekipe iz Tuzle, dvije iz Živinica, te pet sa područja općine Kalesije. Ove sezone takmičit će se ekipe: Tuzlafarm, Neon Kalesija, Orlando Bazeni, KK Tušanj, KK Kosta Popov, AKK Miljanovci “Misir Čaršija”, AKK Millennium Živinice, Cezam Tojšići , Vukovije i Zux-4 Baucentar.

Sve utakmice jednog kola igraju se nedjeljom u sali MSŠ Kalesija.

Ovaj put, liga će pored pehara za pobjednika ponuditi i dvije nagrade, onu za najboljeg skakača imenovanoj po Edinu Salahareviću i drugu za najboljeg strijelca koja nosi ime Jasmina Hadžića Bate.

Sve rezultate, parove kola, podatke o ekipama i uopšte statistiku, zainteresovani će moći pogledati na oficijelnoj web stranici.

Liga se igra pod patronatom Sportskog saveza općine Kalesija, a održava se samofinansiranjem i uz veliku pomoć Mješovite srednje škole u Kalesiji i Neon Solucija.

AKOL je pokrenut prošle godine na inicjiativu trojice sporstkih entuzijasta Admira Karića, Jasmina Tupkovića i Admira Delića i jedina je amaterska košarkaška liga u BiH.

(Bportal.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: