Početni udarac izveo Miralem Pjanić

Povodom dana Mjesne zajednice Miljanovci, jučer je na stadionu fudbalskog kluba Bijeljevac u ovom mjestu odigrana revijalna utakmica između Veterana FK Bijeljevac i Novinarske reprezentacije Tuzlanskog kantona.
Iako je rezultat bio u drugom planu, na utakmici je postignuto čak petnaest golova. Domaćini su poveli 2-0, ali su novinari ipak na kraju uspijeli pobijediti rezultatom 8-7. Ovo je treća uzastopna pobijeda Novinarske reprezentacije TK-a u ovom mjesecu.

Ovoj utakmici su prisustvovali i novinar Sinan Sinanović i Miralem Pjanić, zvijezda Lyona i reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je izveo početni udarac. Prisustvo evropskom nogometnog ragulja u Miljanovcima je izazvalo veliku radost navijača, igrača i članova uprave FK Bijeljevac. Pjanić je našao vremena da se sa svima slika, rukuje, izmjeni pokoju riječ.  Poklone bh. asu Miralemu Pjaniću prije utakmice su uručili Almir Šećkanović, u ime Novinarske reprezentacije TK, i Mehmed Hodžić, direktor Gradske bibliteke Kalesija koji je branio boje Bijeljevca. Utakmicu je sudio Admir Avdić.

Novinari koji su iz Miljanovaca „odnijeli tri boda“, prezadovoljni su gostoprimstvom na koje su naišli u Miljanovcima i izrazili su zahvalnost igračima i Upravi FK Bijeljevac. Zadovoljan je bio i Fuad Hasanović, predsjednik MZ Miljanovci, jer je i ovaj događaj uveličao Dan mjesne zajednice Miljanovci.

Za Novinarsku reprezentaciju TK-a nastupali su: : Amir Dedić, Samir Neimarlija, Omer Hasanović, Miren Aljić, Dino Mujanović, Edin Muharemagić, Maid Sarvan, Ramo Abidović, Edin Skokić, Almir Šećkanović, Almir Arnaut, Samir Karić, i Amir Muminović.

FK Bijeljevac je igrao u sastavu: Sabahudin Pezić, Kadro Aljukić, Asmir Alić, Izudin Hasanović, Selmir Alić, Fahrudin Sinanović, Enver Baručić, Miralem Pjanić, Šaban Mumić, Fikret Hasanović, Admir Imšić, Denis Delić, Elmir Imšić i Aner Pašalić.

Kalesijske-novine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.