POČELO PUNJENJE PANONSKIH JEZERA

Nakon završenih radova na remontu jezerskih školjki, danas je u krenuo transport tehnološke vode sa jezera Modrac za punjenje velikog jezera kompleksa Panonskih jezera u Tuzli.

Kako navode iz JKP Pannonica u narednih petnaest dana, sa kapacitetima punjenja od 30.000-40.000 l/h, veliko jezero će se napuniti sa 10.000.000 l tehnološke vode. Nakon toga se nastavlja punjenje manjeg jezera i slapova sa dodatnih 8.000.000 litara tehnološke vode, a zatim slijedi proces filtriranja i punjenja oba jezera i slapova sa slanicom koncentracije oko 300 gr/l.

Prema planu, početkom svibnja Pannonica d.o.o.  dobit će certifikat za kvalitet jezerske vode od Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanske županije. Zvanično, ljetna sezona 2012. godine kreće 1. lipnja, a u slučaju lijepog toplog vremena, sezona će biti otvorena i ranije. I za predstojeću ljetnju sezonu Uprava Pannonice će zadržati cijene usluga na razini prethodnih pet sezona, uz posebne popuste i pogodnosti za one goste koji se odluče na kupovinu sezonskih ulaznica.

(Fena) 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: