Počela proizvodnja Ditinog deterdženta “Ida”

U Tuzlanskoj fabrici deterdženata Dita počela je proizvodnja još jednog nekad prepoznatljivog deterdženta “ida”, nakon što je osposobljena nova mašina porijeklom iz Njemačke.

Riječ je o drugom praškastom deterdžentu koji se proizvodi u ovoj fabrici u stečaju, a njegova cijena bit će niža od deterdženta “arix tenzo”, koji je odnedavno u proizvodnji.

Članica Vijeća povjerilaca Dite Emina Busuladžić poručila je da se Dita vraća na tržište sa svojim prepoznatljivim brendom.

-Nakon 10 godina žene, uposlenice Dite, idu slaviti Dan žena, 8. mart, što za nas predstavlja nešto ogromno – izjavila je.

Predsjednik sindikata radnika Dite Dževad Mehmedović kaže da su sva postrojenja ova fabrike u funkciji te da se proizvode vrhunski deterdženti čija je cijena prilagođena kupovnoj moći građana.

Novi-stari Ditin proizvod “ida” bit će u srijedu plasiran na tržište Tuzlanskog kantona, nakon čega će uslijediti isporuka i diljem BiH.

Sirovine za proizvodnju “ide”, kao i za prve sirovine praškastog deterdženta “arix tenzo”, osigurala je kompanija “Bingo”.

 

 

 

 

 

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: