Plava Poliklinika slavi punoljetstvo

Osamnaest godina u ljudskom životu, predstavlja onu prekretnicu, kada  se preuzimaju ozbiljne obaveze prema samom sebi,  a društvena odgovornost  se nameće kao imperativ. Plava poliklinika ove godine slavi  svoje punoljetstvo, imamo 18 godina, što  u poslovnom svijetu podrazumijeva, ozbiljan jubilej i  označava  dugogodišnje uspješno poslovanje. Tokom  skoro dvije decenije rada u privatnoj medicinskoj praksi, Plava poliklinika konstantno se razvijala i širila, kroz ponudu svojih usluga, stalnim ulaganjem i educiranjem kadra i  praćenjem modernih svjetskih tehnologija iz oblasti medicinske dijagnostike i medicine općenito.

Na početku Poliklinika  je bila usmjerena  uglavnom na internističko – ginekološku dijagnostiku sa laboratorijem, a  danas je vodeća privatna zdravstvena ustanova, sa  tendencijom i daljeg razvoja.Tim liječnika svih specijalističkih orijentacija, diferencijalna dijagnostika, veliki laboratorij, respektabilni inžinjeri i agilno medicinsko osoblje, danas  realiziraju seriozne zamisli osnivača, doktora Senade i Džemila Hujdurović.

Kao pravi vizionari, uspjeli su  dovesti  Plavu polikliniku na  takav  nivo poslovanja,  da možemo govoriti zaista o  visokim standardima profesionalnosti.Ipak, unutar  same zdravstvene ustanove  poštujući ove kodekse ponašanja, realcije u  timu uposlenih  usklađene su, nadopunjujuće,  nalik porodičnim, što i ne čudi obzirom na period angažiranja uposlenika.Svaki  i mali i veliki jubilej Poliklinika je obilježavala,  velikim svečanostima i zabavama, iskazujući poštovanje svima, i  prijateljima i  poslovnim partnerima.

Ove godine, odlučili smo  se za drugačiji koncept. Jedan  segment našeg poslovanja, izričito se odnosi, na pružanje sigurnih informacija i dobru komunikaciju sa  pacijentima. To je i bio razlog da se odlučimo za nagradnu igru, na  FB stranici Plave poliklinike,   gdje svake sedmice nagrađujemo upravo pacijente.S druge strane  na svečanosti u zatvorenom krugu, isključivo uposlenika u Plavoj poliklinici –  dodijelili smo  posebna priznanja, našim medicinskim sestrama koje su uposlene više od deset godina.

Nagradili smo i svo osoblje Plave poliklinike.Analizirajući godine  iza nas,  čini se da smo stalno  usložnjavali temeljne postavke naše ustanove, težeći višem rangu poslovanja, koji smo po svim pokazateljima i dostigli.Relevantni rezultati, stalno dokazivanje i napredovanje u praksi, tjera nas i dalje naprijed.Sretni smo zbog ozbiljnih godina koje smo napunili, ko zna, možda narednih godina napravimo i monografiju o našem putu ka uspjehu,  zasigurno bi bila  zanimljivo štivo svima koji teže ozbiljnom poslovanju, kao odlična ideja vodilja.

Hvala svima koji su nam čestitali rođendan!

Hvala vam za dobre želje i pažnju!

Opet ste nas obavezali da budemo još bolji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: