Pjanić nakon utakmice protiv Bordoa, još jednom demolirao Reala

Foto - Sinan Sinanović
Foto: Sinan Sinanović

Nevjerovatan i nesvakidašnji prizor nakon utakmice u domu Pjanićevih. Miralem Pjanić, ponos bh nacije, planetarna nogometna zvijezda, i poslije sjanog gola na „Santiago Bernabeu” nastavio se „sprdati” sa Realom. Svaku veče prije spavanja uhvati se „plej-stejšna”.

Kako mu je „Sanov” dvojac bio nedorastao suparnik, ceh je platio njegov rođak Faruk Suljkanović, koji je dirigirao igrom Reala, a Mire je „predvodio” Inter do pobjede. Kao i u pravom nogometu i sa „džojstikom” je Miralem ponizio Realove vedete.

I radovao se svakom dobrom pasu Stankovića, driblinzima Zanetija, golovima Etta. I zato je Miralem jedinstven. Nije nakon teške utakmnice i važne pobjede, tražio mir, nije tjerao sve oko sebe, već je na večeru pozvao njemu drage prijatelje. U restoranu „Pino” na glavnom trgu Liona, sa utorka na srijedu sa zvijezdom Liona ostali smo do pred svitanje zore. Roditelji, majka Fatima i otac Fahrudin, Pjanićev menadžer Beker, prijatelj u rođak Faruk i Žak nazdravljali su slavljeniku. I uživali kada bi gosti dolazili kod Miralema po autogram i slikanje.

Sa stadiona Žerlan na gradski trg Pjanić je došao u audiju koji duži svaki igrač Liona. Izašao je u klupskom odijelu, sa kravatom, kao da je sišao sa modne piste. Maneken i „Mali princ” nadimak koji je zaradio zbog specifične igre.

Dobro raspoloženje, tradicionalno gostoljubivim Pjanićima prema francuskim novinarima, pokvarili su lokalni lopovi, pa jer uveden „poseban režim”. Pjanići ne žele više pozirati pred kamermanima i fotoreporterima, pokazivati im svoje skupocjene limuzine i svaki ćošak kuće.

Naime, nedavno su ovdašnji provalnici posjetili Pjanićevu porodičnu kuću, uzeli mercedes i još neke dragocjenosti. No, poseban režim za francuske novinare nije ni za milimetar uskratio prostor bosanskom vitezu. Naprotiv, nema lista na čijim stranicama nema Pjanića. Jedni su ga slikali kao manekena, drugi kao kralja…

– Ja sam najsretniji u okruženju naših ljudi, zato sam presretan kada vidi naše zastave na utakmicama Liona, a neopisiv je događaj igrati pred navijačima bh reprezentacije. I sada se naježim kada mi se vrati slika sa utakmica naše reprezentacije – priznaje Miralem Pjanić.

Zbog njega na skoro svim stadionima dolaze naši ljudi sa bh zastavom,. Jedna takva se vijorila tokom utakmice sa Bordoom.

Uspjeh Liona i dobre igre našeg asa, privukle su i Mehmeda Baždarevića, trenere Grenobla, koji je primao čestitke svojih francuskih prijatelja za uspjeh našeg asa u Lionu.

– Za Pjanića sam pričao prije četiri, pet godina, stalno sam ukazivao na njegov potencijal što on sada potvrđuje – komplimentirao je Meša našem Pjaniću.

Danima na mobitel „glave” kuće Fahrudina Pjanića stižu zahjtevi iz BiH, ali i drugih dijelova Evrope, za rezerviranje karata, hotela. Jedni se najavljuju za finale u Madridu, drugi za polufinale, neki na proslavu titule u francuskom šampionatu. Ne „pate” samo Pjanići zbog uspjeha u Ligi prvaka. I u Lionu se hvataju za glavu, ne mogu udovoljiti željama svih koji žele Miralemovu osmicu.

U Lionu nas je posljednih sata marta dočekalo sunce, ispratili nas oblaci i nagovještaji kiše. Izašli smo sa nadom i uvjerenjem da se kroji novi poredak na nogometnoj mapi. „Napoleon iz Kalesije” srušio je moćnog Reala,. Pred Pjanićem drhti Bavarska. Prije tri godine hladno je u porodičnoj kući Ulija Henesa, odbio ponudu Bajerna, koji bi mogao biti novi suparnik u polufinalu Lige prvaka. Mančester u Lionu jedino priželjkuje Pjanić.

– Sa Mančesterom će nam biti lakše – šokirao nas je Pjanić. Mladić koji je mogao baciti na koljena Ronalda i ostale Realove vedete, u stanju je stati na putu Fergusonu i njegovoj mašineriji.

SAN/ Sinan Sinanović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: