Pjanić i “zmajevi” pomažu kalesijske klubove

Fudbalska reprezentacija BiH će, nakon pobjeda nad Luksemburgom i Švicarskom, krajem maja odigrati prijateljsku utakmicu sa Španijom. Ova susret će se odigrati u švicarskom St. Galllenu, 29.maja na AFG areni.

Nekoliko dana prije utakmice naši reprezentativci će se okupiti u Švicarskoj, gdje će odraditi nekoliko treninga prije utakmice sa Španijom.

Dva dana prije odigravanja utakmice BiH – Španija, petak, 27.maja održat će zanimljivo druženje reprezentativaca BiH i naših navijača, a sve će biti propraćeno zabavom i humorom.

Manifestacija pod nazivom “Druženje sa Pjanićem i zmajevima” će se održati 27.maja (petak) u Gossau, kod St. Galena, sa početkom u 19 sati.  U zabavnom dijelu programa nastupit će Baja Križevac i humorista Ismet Horo.

jukaOrganizator manifestacije je Jusuf Bećirović – Juka iz Jelovog Brda, kod Kalesije, koji živi i radi u Švicarskoj, a kompletan prihod sa manifestacije bit će usmjeren za podršku kalesijskim sportskim klubovima.

Prema riječima Juke Bećirovića ideja za organizaciju druženja je potekla od Kalesijaca, Miralema Pjanića i Sinana Sinanovića, koji su sa Bećirovićem razgovarali kako i na koji način pomoći kalesijskim sportskim klubovima.

juka i mire

“Često sam sa Miretom, Sinanom i kalesijskim novinarima razgovarao o tome kako možemo nešto napraviti za naše klubove, koji uvijek imaju problema sa finansiranjem.  Početna ideja je bila da u Kalesiji organizujemo utakmicu reprezentacije i humanih zvijezda, ali je zbog obaveza naših igrača teško uskladiti termin. Na kraju smo došli na ideju da to učinimo pred utakmicu sa Španijom, koju igramo u Švicarskoj. Potvrđen je dolazak naših reprezentativaca, stručnog štaba i Saveza. Za bh-a navijače smo pripremili i nagrade: ulaznice za utakmicu, dresove, šalove i druge rekvizite naše reprezentacije, kazao je Bećirović i pozvao Kalesijce iz Švicarske, Njemačke, Austrije i drugih zemalja da dođu na druženje.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: