Pet kandidata za novog selektora BiH, iduće sedmice zvanični pregovori

Pet je kandidata za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a to su Vahid Halilhodžić, Amar Osim, Robert Prosinečki, Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić, saznaje Anadolu Agency (AA).

“Mnogi se nude, zvanično i nezvanično, ali u narednim danima obavit ćemo detaljne razgovore sa potencijalnim kandidatima”, istakao je Denijal Pirić, tehnički direktor Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) i jedan od pet članova komisije koja će pripremiti prijedlog za izbor novog selektora, nakon što je Izvršni odbor u ponedjeljak Safetu Sušiću uručio otkaz zbog loših rezultata na startu kvalifikacija za EURO 2016.

“Od iduće sedmice počet ćemo pregovore sa kandidatima”, kazao je Pirić za Anadolu Agency (AA).

Na pitanje da li će razgovarati sa Halilhodžićem, doskorašnjim trenerom Trabzonspora, kojeg bi javnost u BiH prema svim anketama najradije vidjela na klupi reprezentacije, Darko Ljubojević, potpredsjednik N/FS BiH i član spomenute komisije, odgovorio je:

“Hoćemo. Uskoro ćemo zvanično razgovarati sa Halilhodžićem, ali i sa ostalim kandidatima. Do 1. decembra sačinit ćemo skraćenu listu od najvjerovatnije tri imena koja ćemo predložiti za narednu sjednicu Izvršnog odbora na kojoj ćemo, vjerujem, izabrati novog selektora koji će nas vratiti na pobjednički kolosijek”, kazao je Ljubojević za Anadolu Agency.

I Pirić se nada da će novi selektor prije svega imati snage da reprezentaciju vrati na trijumfalni put, te da napravi sve kako bi se BiH plasirala na šampionat Starog kontinenta koji će biti odigran 2016. godine u Francuskoj.

“Komisija koju sačinjava predsjednik N/FS BiH Elvedin Begić, potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus, Sead Kajtaz, član Odbora za posredovanje i savjetovanje te moja malenkost, prije zvaničnih pregovora sa kandidatima za selektora održat će sastanak na kojem ćemo odrediti jasne smjernice za pregovore. Konsultovat ćemo se i sa reprezentativcima, jer želimo čuti i šta oni misle ko bi bio idealno rješenje. Novog selektora fudbalska reprezentacija BiH trebala bi dobiti najkasnije do Božića. Od novog selektora isključivo tražit ćemo da ekipi vrati pobjednički mentalitet”, kazao je za Anadolu Agency Pirić.

Anadolija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.