Panonska jezera u Tuzli za četiri dana posjetilo 40.000 kupača

Kompleks Panonskih jezera u Tuzli u protekla četiri dana posjetilo je 40.000 kupača, koji osvježenje od visokih julskih temperatura traže u slanoj vodi. Ukoliko se posjete nastave ovim tempom, u Javnom komunalnom preduzeću “Panonnica” očekuju da bi ovogodišnja posjeta mogla preći cifru od 450.000 posjetitelja, koliko ih je prošle sezone bilo na jezerima, piše Anadolu Agency (AA).

“Osim posjetitelja iz Tuzle i Bosne i Hercegovine, dolaze i gosti iz regije i inostranstva. Imajući u vidu koliko kupača bude na ‘Panonnici’ svaki dan, uz naših 36 spasitelja i čuvara, nikad nije bilo većih problema”, izjavio je Maid Porobić, direktor “Panonnice”.

Envera Bajrića iz Tuzle sreli smo sa suprugom na izlazu iz kompleksa. Rekao nam je da postaje prevruće, te su odlučili da idu kući.

“Najavili su da će danas temperature ići do 36 stepeni, a možda i više, pa idemo kući. Inače, u penziji sam i svaki dan dolazim na jezera. Osim vode, dopada mi se ambijent koji je okružen zelenilom. Na kraju sezone budem vrlo žalostan što se ne mogu više kupati, pa onda i zimi dolazim i šetam. Neki dan supruga me zamolila da nešto uradim u kući, ali je nisam poslušao, pa mi je ona, znajući koliko mi znači odlazak na jezera, sakrila sezonsku ulaznicu, a ja sam gotovo počeo plakati. Požurio sam da ispravim grešku i završio sam posao, pa mi je vratila kartu, a ja sam sav sretan požurio na jezero”, rekao je Bajrić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: