Ostvarena rekordna posjeta kompleksa Panonskih jezera u Tuzli

Sa današnjim danom je ostvarena rekordna ljetnja posjeta na kompleksu slanih jezera od izgradnje prvog jezera i početka rada Panonike 2003. godine do danas, potvrdio je za Fenu direktor JKP Panonika Maid Porobić.

Naglasio je da je prodano 377.502 ulaznica svih kategorija, što predstavlja apsolutni rekord u broju prodanih ulaznica a time i rekordnom ukupnom ostvarenom prihodu JKP Pannonica doo Tuzla na godišnjem nivou.

Uzimajući u obzir sezonske, mjesečne i sedmične ulaznice koje imaju mogućnost višestrukih ulaza, procjena je da je Panoniku posjetilo više od 450.000 gostiju.

Ocijenio je da je dobar rezultat ostvaren zahvaljujući iznadprosječnom broju sunčanih toplih dana ovog ljeta, kojih je ukupno bilo 67, u odnosu na prosjek od 55 dana, ali i dobrim pripremama za sezonu, profesionalnom radu 150 uposlenika tokom sezone, novim sadržajima i projektima, dostignutom brendu Panonskih slanih jezera i Grada Tuzle kao jednom od najznačajnijih turističkih odredišta BiH.

Ocijenio je sezonu izuzetno uspješnom, a krajem godine će biti prikazani finansijski rezultati. Dodao je da “Slana jezera” još neće biti zatvorena, jer se očekuje još toplih dana.

 

 

 

 

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: