Osnovano Sportsko društvo Bosna Kalesija

U Kalesiji je danas osnovano Sportsko društvo Bosna Kalesija.  Za predsjednika novoosnovane zajednice klubova izabran je doktor Muhamed Osmanović, dugogodišnji član uprave FK Bosna Kalesija, dok je njegov zamjenik Ibrahim Kurtić, ispred ŽOK Bosna Kalesija.

Društvo su osnovala četiri kluba, koja u svom imenu imaju naziv „Bosna“, a čije je sjedište u Kalesiji: fudbalski, muški i ženski odbojkaški klubovi i košarkaški klub „Bosna“- Kalesija.

Osnovni zadatak osnivanja SD „Bosna“ – Kalesija je zajedničko djelovanje na stvaranju boljih organizacionih i finansijskih uslova za rad i takmičenje kalesijskih klubova.

Na osnivačkoj Skupštini usvojeni su neophodni akti za registraciju i funcionisanje društva: Statut, Poslovnik o radu, Upravni i Nadzorni odbor, izabran predsjednik, njegov zamjenik i sekretar.

Za sekretara društva je izabran Admir Avdić.

U Upravni odbor SD Bosna Kalesija pored Muhameda Osmanovića i Mahira Huremovića još su izabrani:  Ibrahim Kurtić (ŽOK Bosna), Samir i Ibrahim Aljić (OK Bosna), Hasan Ramić (FK Bosna),  Jasmin Tupković (KK Bosna) i Hazim Jusufović (pomoćnik načelnika općine Kalesija).

Članovi Nadzornog odbora SD-a su: Ibrahim Čanić, Admir Karić, Safet Ibrahimbegović, Mirsad Mehmedović i Sabahudin Burek.

Podršku osnivanju SD Bosna Kalesija dali su Esad Čanić i Muhamed Avdić, predsjednik Sportskog saveza općine Kalesija.

Pored četiri kluba, koja su osnovala Sportsko društvo, na Skupštini je izražena želja da se ovoj zajednici priključe i ostali klubovi koji imaju naziv Bosna.

FOTO:

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: