Osmanović obećao mještanima Prnjavora rješenje pružnog prelaza

Građani općine Kalesija, svih političkih opcija, svakim danom pružaju sve veću podršku doktoru Muhamedu Osmanoviću, kandidatu SDP-a za načelnika Kalesije.

Nesebičnu podršku kandidaturi doktora Osmanovića sinoć su u velikom broju pružili građani Prnjavora i Dubnice, na predizbornim skupovima u njihovim naseljenim mjestima.

Sa predizbornog skupa u Prnjavoru je upućena poruka da je doktor Osmanović sa hrabrim Prnjavorčanima u najtežim ratnim danima dobio bitku za oslobođenje Prnjavora i Kalesije. Dvadeset tri godine kasnije pred doktora Osmanovića i njegove saborce je postavljen novi zadatak da Kalesiju učine prosperitetnijom i ljepšom za život svih njenih građana.

Mještani Prnjavora su poručili da su i ovoga puta odlučno uz doktora Osmanovića, vjerujući u njegovu hrabrost i poštenje i da su uvjereni da će zajedno slaviti još jednu veliku pobjedu.

Obraćajući se prisutnima, doktor Osmanović je obećao da će sa pozicije općinskog načelnika učiniti sve da riješi problem prelaza preko željezničke pruge u Prnjavoru, kako bi se osigurala bezbjednost mještana.

Dodao je da je spreman protesirati kod nadležnih institucija, zajedno sa stanovnicima Prnjavora i da će, ako izostane rješenje, kao općinski načelnik stati na čelo okupljenih građana dok se ne riješi ovaj problem.

Pored doktora Osmanovića, okupljenim građanima su se obratili Dževad Hadžić, predsjednik OO SDP-a Kalesija i Galib Softić, vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Kalesija, koji su pozvali mještane Prnjavora i Dubnice, bez obzira kojim strankama pripadaju, da 22.februara izađu na izbore i svoj glas poklone doktoru Osmanoviću za bolju, prosperitetniju i ljepšu Kalesiju.

 

 

Savjet za informisanje OO SDP-a Kalesija

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: