Osam općinskih odbora SDA traže smjenu Amira Fazlića, predsjednika KO SDA TK!

Kako piše portal avaz.ba, osam općinskih odbora SDA iz Tuzlanskog kantona, danas su  Centrali SDA, Predsjedništvu i svim članovima Predsjedništva, uputili pismenu inicijativu za razriješenje  predsjednika KO SDA TK Amira Fazlića!

Inicijativu su potpisali predsjednici OO SDA Teočak, Sapna, Čelić, Kladanj, Doboj Istok, Gradačac, Banovići i Kalesija, s obrazloženjem da Fazlić u svom radu „krši odredbe Statuta SDA“.

– Kršenje Statuta je kulminiralo na posljednjoj sjednici Kantonalnog Izvršnog odbora kada je predsjednik, koristeći svoju poziciju i zloupotrebljavajući istu , nestatutarno oduzeo pravo „malim“ općinskim odborima da predlažu kandidate za izvršnu vlast u čemu smo vas obavjestili u pismu dostavljenom 14.01.2015.godine.  Moramo istaći da je Tuzlanski kanton već dugi niz godibna taoc lične i personalne politike, da se interesi kantona i svih građana žrtvuju zarad rješavanja personalnih želja pojedinaca bliskih predsjedniku, a time se nepovratno narušava ugled i dignitet SDA – stoji između ostalog u obrazloženju zahtjeva za smjenu Amira Fazlića.

Interesantno je da je zahtjev za smjenu potpisao i Općinski odbor SDA Gradačac iz kojega dolazi i sam Fazlić.

Potpisnici Inicijative upozoravaju da  ukoliko Predsjedništvo ne uvaži njihove navode da  je posve  izvjesno da će „formiranje izvršne vlasti u TK biti dovedeno u pitanje bez obzira  na izuzetno dobar izborni rezultat“.

– Politiku SDA i jezgro SDA u TK , uz dužno poštovanje svih ostalih su očuvale dolje potpisane općinske organizacije i smatramo da se stavovi ovih organizacija trebaju uvažavati – poručili su  potpisinici Inicijative za smjenu Amira Fazlića.

Amir Fazlić je za bporta izajvio da je inicijativa instruisana od strane Mirsada Kukića, te da mu ovakav način obračuna nije stran.

-Čuo sam za inicijativu iza koje stoji Mirsad Kukić. To je njegov pokušaj da postavi svoje ljude na rukovodeće funkcije, kako bi bio apsoutni vladar Tuzlanskog kantona. Kriminalnim potezima Mirsada Kukića neko mora stati u kraj. Ja sam se i ranije borio sa njim, a ako je potrebno da ja kao RVI budem ta žrtva, nije nikakav problem-tvrdi Amir Fazlić.

Interesantno je da je potpisnik inicijative i Husejin Topčagić, predsjednik Općinske organizacije SDA Gradačac, kojoj pripada i sam Amir Fazlić.

-Moj ratni drug Topčagić, moram priznati, iznenadio me je ovom odlukom i priklanjanju Mirsadu Kukiću. Ipak, to nije stav OO SDA Gradačac, jer je on sam uzeo pečat, i bez prethodne konsultacije sa rukovodstvom stranke u Gradačcu, stavio svoj potpis i pečat na tu inicijativu-tvrdi Fazlić.

Inicijativa-SDA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.