OŠ KALESIJA OSVOJILA TREĆE MJESTO U ODBOJCI NA ZAVRŠNOM TAKMIČENJU MALIH OLIMPIJSKIH IGARA BIH

Osnovna škola “Kalesija” je, zahvaljujući osvojenom prvom mjestu na kantonalnom takmičenju iz odbojke za djevojčice (Male olimpijske igre 2011. ), učestvovala na završnom takmičenju Malih olimpijskih igara u organizaciji Sportskog saveza BiH, koje se održalo na Ilidži, 29.05.2011. godine.
Na
ovom takmičenju odbojkaška ekipa OŠ “Kalesija” osvojila je treće mjesto i bronzanu medalju.
Ekipu su činile: Samira Pezić ( kapiten), Indira Omerbegović, Suada Turković, Timka Cakor, Edina Hodžić, Nermana Sinanović, Envera Herić, Armina Avdić, Šejla Hasanović, Medina Avdić, Ajla Subašić, Anela Pejzić i Amra Karić.
U prvom krugu OŠ “Kalesija” pobijedila je ekipu OŠ “Harmani I” Bihać rezultatom 2-1 u setovima. U polufinalnom meču sa favorizovanom ekipom OŠ Brčko, nakon dramatičnog prvog seta, koji je bio od predsudnog značaja za samu završnicu takmičenja jer su kalesijske igračice vodile sa 24 – 21,  da bi taj set izgubile sa 24 – 26, što se odrazilo na motivaciju i uspjeh u drugom setu jer su učenice OŠ Kalesija izgubile rezultatom 2-0, da bi u borbi za treće mjesto vrlo ubjedljivo savladale ekipu OŠ Buna – Mostar rezultatom 2 – 0.
Konačni poredak:
1. mjesto OŠ Brčko
2. mjesto OŠ Hrasnica
3. mjesto OŠ Kalesija
Osnovna škola “Kalesija” je postigla zapažen rezultat, koji je,  uz malo više sportske sreće mogao biti još bolji i završiti sa maksimalnim uspjehom. Pomoć u odlasku na ovo takmičenje pružio je Sportski savez općine Kalesija, kao i Sportski savez TK-a. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: