Općinsko vijeće Kalesija usvojilo Nacrt budžeta za 2015. godinu

Nakon povlačenja inicijative o smjeni predsjedavajućeg vijeća, Nedžada Džafića, vijećnici Općinskog vijeća Kalesija na današnjoj sjednici su na prijedlog općinskog načelnika, u dnevni red sjednice je uvrštena, a kasnije i prihvaćena Odluka o rebalansu općinskog budžeta. U obrazloženju razloga za rebalans, Abdulah Gutić, pomoćnik načelnika za budžet je kazao da se radi o sredstvima od 1.500 000 KM namjenjenim za projekat kanalizacione mreže. Sredstva su obezbijeđena od strane partnera iz Slovenije i općine Kalesija, a projektom izgradnje kanalizacine mreže bit će obuhvaćena naselja: Gornja Kalesija, Kalesija Centar, Prnjavor, Dubnica i Miljanovci.

Usvojen je  i Nacrt budžeta općine Kalesija za 2015. godinu, u iznosu od 7.640.542,00 KM. Nakon usvajanja Nacrta budžeta uslijedit će javna rasprava u trajanju od 30 dana, na kojoj građani sa područja općine Kalesija mogu iznijeti svoje primjedbe i sugestije na predloženi budžet za narednu godinu.

Općinsko vijeće danas  je, također,  usvojilo  Odluku o određivanju matičnih područja za vođenje matičnih knjiga za područje općine Kalesija, Odluku o izmjenama Odluke izbora članova vijeća Mjesnih zajednica na području općine Kalesija i Odluku o uslovima, načinu i postupku raspolaganja nekretninama u vlasništvu općine Kalesija.

Općinski načelnik je kao ovlašteni predlagač, nakon obavljene rasprave, povukao Informaciju o provedenim aktivnostima na sanaciji posljedica prirodnih nesreća na području općine Kalesija.

Do kraja sjednice razmatrane su još  Informacija o raspodjeli humanitarne pomoći ugroženom i nastradalom stanovništvu usled prirodne nesreće na području općine Kalesija u maju 2014.godine i Informacije o završenoj školskoj 2013/2014.godini i upisu učenika u prvi razred osnovnih i srednje škole za 2014/2015.godinu, na području općine Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: