Općinsko vijeće Kalesija nije prihvatilo Informaciju o provedenim Općim izborima

Općinsko vijeće Kalesija, na današnjoj  21.redovnoj sjednici, je usvojilo je sve predložene Odluke, osim Informacije o provedenim Općim izborima u oktobru ove godine.

Iako su sve predložene Odluke usvojene jednoglasno ili sa ubjedljivom većinom, pretpostavljalo se da će preostale tačke biti samo formalnost.

Međutim, situacija se zakomplikovala kod posljednje tačke dnevnog reda na kojoj je razmatrana Informacija o provedenim Općim izborima u oktobru ove godine. Nakon dugotrajne rasprave i različitih pogleda, kritika i pohvala na rad Općinske izborne komisije, Općinsko vijeće nije prihvatilo ovu Informaciju. Tačnije, 13 vijećnika je podržalo Informaciju, dva su bila protiv, dok je 8 vijećnika bilo suzdržano prilikom glasanja. Izjašnjavanje po ovoj Informaciji je pokazalo podjelu među vijećnicima SDA, od kojih je samo 4 vijećnika podržalo Informaciju, dok su preostali vijećnici ove stranke bili sudržani ili glasali protiv.

Prije sporne tačke, vijećnici su usvojili Odluku o promjeni statusa nepokretnosti u općoj  upotrebi i Odluku o razrješenju i izboru članova radnih tijela Općinskog vijeća Kalesija.

Prihvaćen je i Program za obavljanje komunalnih djelatnosti  Zajedničke komunalne potrošnje na području grada Kalesije u 2015. godini i Odluka o davanju saglasnosti na Cjenovnik jediničnih cijena radova koji se izvode po Programu za obavljanje komunalnih djelatnosti zajedničke komunalne potrošnje na području grada Kalesije u 2015.godini.

Na prijedlog općinskog načelnika u dnevni red su uvrštene, a kasnije i usvojene, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o uslovima i načinu dodjele prava vlasništva nad nekretninama  u vlasništvu općine Kalesija nastradalim licima pogođenim prirodnom nesrećom i Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju i provođenju Plana parcelacije „Industrijska zona„ – Kalesija. Nacrt ove Odluke upućen je u javnu raspravu, koja će trajati 20 dana.

vijece 2 vijece 3 vijece 4 vijece 5

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.