OPĆINSKO VIJEĆE KALESIJA NIJE IZABRALO KANDIDATA ZA ČLANA IZBORNE KOMISIJE

OPCINSKO VIJECEOpćinsko vijeće Kalesija na današnjoj četvrtoj redovnoj sjednici vijeća nije izabralo kandidata za člana Općinske izborne komisije. Zaključeno je da se u narednom periodu raspiše novi konkurs, ovoga puta za dva člana izborne komisije, obzirom da, pored Fahrudina Mustafića kojemu je mandat već istekao,  u martu mjesecu mandant na članstvo u Općinskoj izbornoj komisiji ističe i Fahrudinu Valjevcu.

Naime, vijećnici su na današnjoj sjednici trebali izabrati kandidata koji bi u izbornoj komisiji popunio mjesto Fahrudina Mustafića, ali prilikom izjašnjavanja niko od tri predložena kandidata nije dobio potreban broj glasova.  Nakon obavljeng intervjua, Komisija za izbor i imenovanje je Općinskom vijeću predložila Damira Bukvarevića, Mejru Suljkanović i Ismetu Softić. Za Bukvarevića, koji je prilikom intervjua imao najviše bodova, glasalo je samo 10 vijećnika, dok su ostali vijećnici bili suzdržani prilikom izjašnjavanja. Nakon što preostale dvije kandidatkinje nisu dobile niti jedan glas vijećnika usvojen je zaključak da se raspiše novi konkurs za članove izborne komisije.

Na prijedlog ovlaštenog predlagača sa dnevnog reda je skinuta Odluka o kriterijima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji. Usvojen je Plan proljetne sjetve, Program uređenja građevinskog zemljišta po zonama i Program rada Sportskog saveza sa planom raspodjele sredstava za ovu godinu.

Također, usvojena je Odluka o utvrđivanju interesa za gradnju poslovnog objekta za potrebe JP „Vodovod i kanalizacija“ – Kalesijas, a prihvaćen je i Nacrt Plana upravljanja otpadom za period 2012 – 2017. godina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: