OPĆINSKO VIJEĆE KALESIJA DALO SAGLASNOST SEADU DŽAFIĆU ZA GRADNJU MOSTA NA SPREČI

Općinsko vijeće Kalesija je kalesijskom privredniku Seadu Džafiću, vlasniku fabrike Unis TOK, dalo saglasnost za gradnju mosta na rijeci Spreča. Radi se o izgradnji mosta koji je srušen prilikom nedavnih poplava, a koji predstavlja jedinu putnu komunikaciju stanovnika Gojčina i Jelovog Brda sa Kalesijom. Most će vlastitim sredstvima graditi Sead Džafić, dok će Direkcija cesta TK-a obezbijediti projektnu dokumentaciju i pristupne saobraćajnice.

Vijećnici su dali i garanciju na kreditno zaduženje JP „Regionalna deponija“ – Zvornik. Odluka je donesena po hitnom postupku kako bi se obezbijedila neophodna sredstva za završetak radova na izgradnji Regionalne deponije Zvornik, koja bi trebala početi sa radom u oktobru ove godine.

Općinsko vijeće je usvojilo i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o provođenju Regulacionog plana Tojšići – Kalesija , Odluku o razrješenju i izboru članova radnih tijela vijeća i Odluku o izmjenama Odluke o izboru članova vijeća Mjesnih zajednica na području općine Kalesija.

Razmatrana je Informacija o stanju kulture, fizičke kulture i informisanja na području općine Kalesija za 2013.godinu. Informacija o stanju putne infrastrukture,  Informacija o dodjeli građevinskog zemljišta i stepen ispunjenosti zakonskih i ugovorenih obaveza fizičkih i pravnih lica kojima je zemljište dodjeljeno u 2013.godini, kao i Informacija o ostvarenim općinskim, kantonalnim i federalnim podsticajima u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Kalesija.

Kao posljednja tačka dnevnog reda razmatran je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na promet i pravima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: