Općinski sud u Kalesiji: S drogom u džepu krenuo u sudnicu

Dvadesetosmogodišnji M. J. iz Srebrenice, svjedok u  jednom sudskom predmetu u Općinskom sudu u Kalesiji, uhapšen je nakon što se uspaničio shvativši da je u sudnicu krenuo sa drogom u džepu.

Iz Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine saopšteno je da su pripadnici Sudske policije Federacije BiH – Odjeljenja sudske policijesudova u Tuzlanskom kantonu, pronašli manju količinu heroina kod M.J. Iz Srebrenice prilikom redovne kontrole na ulazu u zgradu Općinskog suda u Kalesiji.

Naime, u popodnevnim satima 17. augusta M. J. Je ušao na gla vni ulaz u Općinski sud Kalesija gdje se morao javiti u svojstvu svjedoka. Pri prolasku kroz metal-detektor odložio je mobilni telefon. Iznenada, kao da se nečega sjetio te je izašao pred zgradu Suda i u obližnju kantu za smeće ubacio kutiju cigareta, a onda se ponovo vratio u Sud. Međutim, njegovo čudno ponašanje nije ostalo neopaženo sudskim policajcima. Zbog sumnje u sadržaj bačene kutije, sudski policajac je obavijestio komandira o onome što je vidio te je naređen detaljan pregled bačenog predmeta. Kada su sudski policajci iz kante za smeće izvadili kutiju, u njoj su pronašli dva paketića heroina.

Dok je M. J. dao iskaz u Sudu, Sudska policija je obavijestila policiju PS-a Kalesija. Prilikom izlaska iz zgrade Suda M. J. se iznenadio kada su ga zaustavili pripadnici MUP-a. Uhapsi li su ga i odveli u Policijsku stanicu Kalesija na dalje postupanje.

“Zbog iskazanog profesionalizma predložena je javna pohvala službenika Odjeljenja sudske policije Tuzlanskog kantona – Stanica Kalesija: Sabahudina Jajičevića, Edina Šehića, i Selvera Nasupovića“, saopšteno je iz Vrhovnog suda FBiH.

(Oslobođenje)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: