Općina Živinice: Samir Kamenjaković potpisao Meomorandum o saradnji sa fondacijom Mozaik

Načelnik  Samir Kamenjaković jučer je u Sarajevu potpisao Memorandum o saradnji između Fondacije Mozaik i Općine Živinice. Svrha Memoranduma o saradnji je  razvoj programa Omladinske banke Živinice, te razvoj društvenog poduzetništva mladih i njihovih društvenih biznisa u periodu novembar 2016. – decembar 2018. godine.

Program Omladinska banka omogućava mladima da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društveno inovativne projekte.

Neformalne grupe mladih realizuju projekte na teritoriji Općine Živinice uz podršku Općine Živinice, Omladinske banke i Mozaika.

Navedeni program omogućava mladima koji uspješno realizuju društveno inovativni projekat i kroz M-zonu iskažu poduzetnički potencijal da rade na razvoju svoje poduzetničke ideje uz podršku mentora, a najuspješniji dobijaju finansijsku i konsultantsku podršku za razvoj prototipa svog društvenog biznisa.

Općina Živinice i Mozaik podržavaju osnovane društvene biznise, učestvuje u njihovom razvoju i omogućavaju društvenim poduzetnicima pristup investitorima.

Zajednički fond za program Omladinske banke u dvogodišnjem periodu trajanja ovog Memoranduma će iznositi 41.800 KM

Fondacija Mozaik u skladu sa svojom strategijom u periodu od 2015. do 2025. godine osigurati će za 50.000 mladih priliku za obrazovanje o društvenim inovacijama i društvenom poduzetništvu, podržati 1.500 društveno inovativnih projekata mladih, investirati u 1.000 mladih društvenih poduzetnika koji će pokrenuti 500 društvenih biznisa kreirajući novu ekonomsku i društvenu vrijednost.

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković potpisivanjem navedenog Memoranduma obavezao se na podršku u stvaranju podsticajnog okruženja za razvoj društvenog poduzetništva za mlade.

Načelniku Kamenjakoviću uručena je zahvalnica za uspješnu saradnju sa Fondacijom Mozaik na razvoju projekata društvenog poduzetnuštva za mlade.”

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: