Općina Kalesija osobama sa nastradalog područja dodjeljuje placeve za gradnju kuća

Predsjedavajući vijeća, Esad Čanić zakazao je 26 redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija, koja će se održati u četvrtak, 26.maja. Na dnevnom redu ove sjednice naći će se 16 tačaka.

Najvažnija Odluka se odnosi na  dodjelu placeva osobama čija su imanja uništena usljed klizišta u prošloj godini. Općina Kalesija je pripremila Odluku na osnovu koje će 34 osobe, bez naknade, dobiti placeve za izgradnju stambenih objekata. Placevi će se dodijeliti u Jeginovom Lugu, kod sportskog aerodroma u Raincima Gornjim i u Memićima.

Pored ove Odluke, Općinsko vijeće će još razmatrati Odluku o javnom redu i miru i Odluka o izmjenama i dopunama Programa gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu općine.

Također, pred vijećnicima će se, između ostalog, još naći i  Informacija o radu Općinskog suda u Kalesiji u prošloj godini, Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira,bezbjednosti iz oblasti saobraćaja, Informacija o toku izgradnje Regionalne deponije Crni Vrh, kao i Informacija stanju kanalizacione i putne infrastrukture na području kalesijske općine.

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.