Općina Kalesija obezbijedila besplatne udžbenike najugoženijim učenicima

Općina Kalesija je obezbijedila besplatne udžbenike za najugoženije učenike.

Direktorima svih osnovnih škola sa područja općine Kalesija,  udžbenike je podijelio mr.Suad Hasanović, savjetnik općinskog načelnika, koji je istakao da je ovim gestom općina Kalesija iskazala spremnost da pomogne učenicima koji su u stanju socijalne potrebe i čiji roditelji nisu bili u mogućnosti kupiti udžbenike.

unnamed

– Općina Kalesija je obezbijedila 35 kompleta udženika za učenike od prvog do devetog razreda osnovne škole. Ovaj gest načelnika općine Kalesija, Nedžada Džafića, je zapravo podrška obrazovanju djece, kao i pomoći socijalno ugroženim učenicima i njihovim roditeljima, kazao je Hasanović.

On je još dodao da je općina Kalesija i u dosadašnjem periodu iskazivala socijalnu osjetljivost i da će, sa ovom praksom, nastaviti i u narednom periodu, u skladu sa svojim mogućnostima.

– Veoma važno je istaći značaj solidarnosti i pomoći onima kojima je ta pomoć najpotrebnija, jer prosvjetni radnici od malena djecu uče da pomažu drugima. Uvjeren sam da ćemo na takav način potaknuti najmlađe da budu humani i da oni nakon završenog obrazovanja pomažu socijalno ugroženima, istakao je Hasanović.

 

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.