OO SDP Kalesija: „ Ko je odgovaran za (ne)rad zimskih službi?“

Iz godine u godinu, u Kalesiji se dešava jedno te ista stvar. Prvi snijeg donosi nam danima neočišćene kolovoze, trotoare i prilaze gotovo svim važnim institucijama. Tako je bilo i danas. Iako je snijeg padao tokom čitave noći, a pada i danas, zimske službe do popodnevnih sati nisu izašle teren i krenule da čiste ni centar Kalesije, ali ni MZ koje su obuhvaćene Programom zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija.

Pitamo se, ko će biti odgovaran ukoliko nečije dijete ne stigne na vrijeme do Službe hitne medicinske pomoći u Kalesiji, jer su putevi u katastrofalnom stanju?! Pitamo se, ko će biti odgovaran ukoliko vozač automobilom „zakači“ pješake koji se kreću po kolovozu?! Pitamo se, ko je odgovaran za neočišćene trotoare u centru Kalesije, ali i van centra, pa su građani prisiljeni pješačiti kolovozom?!

Ukoliko znamo da je zaista veliki broj radno aktivnog stanovništva općine Kalesija na birou, zbog čega, u okviru zimske službe, u ovim zimskim danima ne angažujemo na privremeni rad potrebno osoblje, kao i u svim normalnim i razvijenim općinama i gradovima?

Mnogo je pitanja, a malo odgovora. Ono što je jedino istina jeste da su „zimske službe“ i ove godine zakazale. I tako svake prethodne, i tako će svake naredne godine. Jer, može im se. Pitamo se, zbog čega općina godinama finansira zimsku službu koja svake godine „padne na ispitu“?! Kao i obično, vjerovatno ih je i ove godine iznenadio snijeg u Januaru.   Od nadležnih, vjerovatno, niko im neće uputiti ni kritiku, a kamoli neku sankciju.

 

Služba za informisanje OO SDP BiH Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: