Otklonjen kvar na izvorištu “Krušik”: Od sutra normalno snadbijevanje vodom

Snijeg koji je počeo padati u dane vikenda pored problema u saobraćajnoj komunikaciji, građanima općine Kalesija stvorio je i probleme u vodosnabijevanju i redovnom odvozu smeća.

Zbog kvara na vodovodnoj mreži, do kojeg je došlo u nedjelju, još uvijek pojedina kalesijska naselja su bez vode.

Iz JP Vodovod i kanalizacija Kalesija navode da je otklonjen kvar na pumpnim postrojenjima i da je danas od 11 sati postrojenje na izvorištu Krušik u Vukovijama pušteno u funkciju.

Poboljšanje u vodosnadbijevanju očekuje se tokom noći, dok se potpuna stabilizacija vodovodnog sistema očekuje tek sutra ujutro, navode iz kalesijskog vodovoda.

U ovom preduzeću očekuju da  će sutra kompletno područje općine Kalesija imati uredno snadbijevanje vodom.

Pored problema sa vodom, Kalesijci su suočeni i sa problemom neredovnog odvoza smeća.

Naime, zbog snježnih padavina radnici kalesijskog Komunalca nisu u mogućnosti pristupiti redovnom odvozu smeća. Iz ove firme su izvjestili da će odvoz otpada biti obustavljen dok se ne očiste lokalni putevi od snijega, kako bi vozila Komunalca neometano mogla prilaziti i vršiti prikupljanje i odvoz smeća.

S obzirom da je najveći dio putnih pravaca na području općine Kalesija već očišćen od snijega, a da se sutra očekuje potpuno uklanjanje snijega na svim putevima, vjeruje se da će se za dan ili dva, ukoliko ne bude novih padavina, stvoriti uslovi za odvoz smeća iz svih kalesijskih naselja.

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: