Održana zajednička sjednica Vlada Federacije BiH i Tuzlanskog kantona

Vlada Federacije BiH daje punu podršku Vladi Tuzlanskog kantona u njenim naporima da se uhvati ukoštac sa svim aktuelnim problemima i pokuša ih riješiti, izjavio dopremijer Federacije BiH i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mladen Ivanković Lijanović nakon današnje zajedničke sjednice dviju vlada u Tuzli.

Dodao je da Vlada Federacije daje punu podršku razvojnim projektima u elektroenergetskom sektoru, putnoj infrastrukturi, ali i ostalim važnim pitanjima.

Na sjednici, održanoj drugog dana radne posjete delegacije Federalne vlade Tuzlanskom kantonu, razgovarano je o razvoju elektroenergetskog sektora, stanju u firmama na području ovog kantona, ali i svim važnim pitanjima od interesa ne samo za područje ovog kantona, nego i cijele Federacije BiH.

“Razmotrena su sva važnija pitanja, posebno na području TK-a, ali i Federacije BiH u cjelosti”, kazao je federalni premijer Nermin Nikšić. Kada je u pitanju problem radnika “Konjuha”, danas nije doneseno konkretno rješenje u vezi kreditnog zaduženja ove fabrike.

“Dogovorili smo se da radna grupa, koja radi u ‘Konjuhu’ i koja je dala prijedlog sanacije, kao i druga radna grupa koja je dala ocjenu tog prijedloga, da skupa izgrade konkretne principe i postave uslove o kojima bi se izjasnili radnici. Učinićemo sve  kako bi pomogli da se prevaziđu problemi s kojim se suočava ova firma”, kazao je premijer TK-a Sead Čaušević.

 

(FTV)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: