Održana vanredna sjednica Općinskog vijeća Živinice

Jučer je održana vanredna sjednica Općinskog vijeća Živinice na čijem dnevnom redu se našla jedna tačka – Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja i nagrada u povodu 18. maja – Dana oslobođenja Općine Živinice.

Dnevni red je odmah usvojen, a nakon kraće diskusije i Odluka o dodjeli priznanja i nagrada u povodu 18. maja.

“Danas smo u jako kratkom vremenskom periodu uspjeli završitti vanrednu sjednicu Općinskog vijeća u povodu 18. maja – Dana oslobođenja Općine Živinice. Dužnost O.V. bila je da usvoji odluku o dodjeli priznananja i nagrada u povodu ovog jako važnog praznika. Donijeli smo odluku da se dana 18.05. uruči 7 pismenih zahvalnica, 7 pismenih pohvala i 5 novčanih nagrada. Svi kandidati koji su danas obuhvaćeni navedenom odlukom su uredno, sa biografijama, prijavljeni na konkurs . Komisija je prije održavanja ove sjednice analizirala, odnosno izvršila provjeru da li svi kandidati ispunjavaju uslove i dala svoje prijedloge, međutim mišljenja komisija O.V. nisu obavezujuća za O.V. , tako da uvijek mogu biti podvrgnute izmjenama i dopunama što je i danas bio slučaj.”, rekla je predsjedavajuća Samra Omić Zoletić.

Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana oslobođenja Općine Živinice održat će se 18.05.2016. godine, sa početkom u 11.00 sati u BKC-u Živinice.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća pozvala je sve građane Općine Živinice da prisustvuju sjednici i time uveličaju ovu svečanost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: