ODRŽANA 29.SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KALESIJA

Općinsko vijeće Kalesija je na današnjoj, 29.redovnoj, sjednici usvojilo  Odluku o utvrđivanju naknada općinskim vijećnicima, zamjeniku predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija, članovima kolegija i članovima komisija i radnih tijela koje imenuje Općinsko vijeće.

Također, prihvaćena je i Odluka  o utvrđivanju koeficijenta za obračun plate općinskom načelniku.

Većinom glasova prihvaćen je  Program zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u zimskoj sezoni 2011/1012. godine., a  vijećnici su se pozitivno izjasnili i o Izvještaju o reviziji finansijskog izvještaja općine Kalesija za 2010. godinu, kao i  Planu jesenje sjetve za ovu godinu.

Općinsko vijeće, danas, je još razmatralo Informaciju o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine i Informaciju izradi Prostornog plana općine Kalesija.

Prihvaćen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti , zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom.

U povodu otvorenog pisma, koje je prije početka sjednice uručeno vijećnicima, a kojeg su, u ime 300 proizvođača mlijeka,  potpisali  Omer Omerović, Mustafa Đedović i Amir Halilović, kojima firma SVDC, u kojoj je suvlasnik i bivši načelnik Enver Jukanović, za isporučeno mlijeko, duguje oko 300. hiljada KM,   vijećnici su zadužili općinskog načelnika da kroz razgovor sa predstanicima kalesijskih poljoprivrednika i firme SVDC pokuša doći do zadovoljavajućeg rješenja za obje strane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.