ODRŽANA 24. VANREDNA SJEDNICA VLADE TK: UTVRĐEN PRIJEDLOG IZMJENA I DOPUNA BUDŽETA

Vlada Tuzlanskog kantona na vanrednoj sjednici donijela je Odluku o utvrđivanju prijedloga Izmjena i dopuna Budžeta Tuzlanskog kantona za 2014. godinu. Prijedlog Izmjena i dopuna Budžeta Tuzlanskog kantona za 2014. godinu uputit će se Skupštini Tuzlanskog kantona na razmatranje i usvajanje po hitnom postupku. Vlada Tuzlanskog kantona je Zaključkom od 2.12.2014. godine pokrenula postupak Izmjena i dopuna Budžeta Tuzlanskog kantona za 2014. godinu u cilju obezbjeđenja dodatnih novčanih sredstava u iznosu od 670.000,00 KM, za namjene koje će naknadno utvrditi Skupština Tuzlanskog kantona, a u skladu sa Zakonom o izvršenju budžeta Tuzlanskog kantona za 2014. godinu. Navedena sredstva  neophodno je obezbijediti u skladu sa zaključcima sa sastanka Vlade Tuzlanskog kantona i predsjednika klubova stranaka koje participiraju u Skupštini Tuzlanskog kantona održanog dana 1.12.2014. godine.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o usmjeravanju neplanirane donacije u Budžet TK za 2014. godinu. Odobreno je usmjeravanje neplanirane donacije u iznosu od 4.405,88 KM za sufinansiranje projekta „Mostar and Tuzla Share Cultural Heritage“ koju je JU Gimnazija „Ismet Mujezinović“ Tuzla dodijelio U. S. Department of State.

Također je odobreno usmjeravanje neplanirane donacije u Budžet Tuzlanskog kantona za 2014. godinu, za stručno osposobljavanje za samostalan rad volontera, JU OŠ „Kladanj“ Kladanj u iznosu 625,12 KM koji je dodijelila Općina Kladanj.

Odjeljenje za informisanje

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.