Održan treći seminar o uvođenju standarda na temu Halal certifikata

U organizaciji Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u  prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla održan je treći u nizu od pet besplatnih seminara iz oblasti certificiranja.

Predavanje na temu BAS 1049:2010 HALAL – Standard i sistemi osiguranja halal kvalitete proizvoda i usluga prisutnima je održala Alisa Salković, izvršna direktorica Siscon Sas d.o.o. Tuzla. U uvodnom dijelu govorilo se o značaju uvođenja Halal certifikata, pojmovima, karakteristikama i područjima primjene, a zatim o samoj implementaciji zahtjeva halal kvalitete.

O dosadašnjim iskustvima iz prakse vezanim za uvođenje Halal standarda, prisutne je upoznao Damir Alihodžić, predstavnik Agencije za certificiranje HALAL Kvalitete Tuzla, nakon čega je Elmir Karić, predstavnik preduzeća Drampek d.o.o.Tuzla. prenijeo praktična iskustva o uvođenju i implementaciji samog standarda u navedenom preduzeću.

Ministarstvo će u narednom periodu nastaviti sa organizacijom preostala dva seminara iz oblasti certificiranja po međunarodnim standardima za mala i srednja preduzeća i obrte.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: