ODRŽAN RADNI SASTANAK O ELABORATU O ORGANIZACIONOM UMREŽAVANJU ŠKOLA NA PODRUČJU TK-a

Nedavno utvrđeni Nacrt Elaborata o organizacionom umrežavanju ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona bio je tema danas održanog radnog sastanka predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona sa načelnicima i saradnicima u općinama sa područja Tuzlanskog kantona.

U uvodnom izlaganju predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona su predstavnicima općina zahvalili na iskazanom interesu i prisustvu radnom sastanku, nakon čega je  prezentiran proces kreiranja Nacrta, te izložen kratki osvrt na trenutno stanje u osnovnom i srednjem obrazovanju na području Tuzlanskog kantona.

Predstavnici općina su u diskusiji prezentirali specifčnosti svake od lokalnih zajendica, te ukazali na određene aspekte o kojima se treba posebno voditi računa prilikom pripreme Prijedloga Elaborata i njegove realizacije. Posebna pažnja je posvećena problematici prijevoza učenika, obliku, ali i načinu ophođenja prijevozničkog osoblja prema djeci. Kada je ova problematika u pitanju istaknuto je da bi idealno bilo organizirati školski prijevoz djece.

U narednom periodu lokalne zajednice će svoje izjašnjenje, prijedloge i sugestije o Elaboratu u pismenoj formi dostaviti Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, koje će ih u skladu sa njihovim opravdanostima nastojati ugraditi u Prijedlog Elaborata, istakla je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Nađa Avdibašić Vukadinović.

Osim Ministrice današnjem sastanku u ime Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovali su predsjednik Komisije za izradu Nacrta Elaborata Mirsad Bakalović i predsjednik Komisije za utvrđivanje činjeničnog stanja u školama, a ujedno i direktor Pedagoškog zavoda Tuzla Adem Šehidić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: