Određen termin za potpisivanje ugovora o stipendiranju

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona obavještava studente koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije za akademsku 2015/2016. godinu da će se potpisivanje ugovora obaviti u velikoj sali BKC-a Tuzla, u srijedu 8.6.2016. godine, sa početkom u 12,00 h.

Prilikom potpisivanja ugovora studenti su obavezni predočiti ličnu kartu, priložiti dokaz o upisanom ljetnom semestru u tekućoj akademskoj godini bez kojeg ne mogu potpisati ugovor  kao i kopiju računa otvorenog kod poslovne banke, ukoliko to nisu ranije učinili.

Učenici koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije putem Ministarstva za boračka pitanja za školsku 2015/2016. godinu, ugovore će potpisati u Službi za boračko – invalidsku zaštitu u općini/gradu svog prebivališta/boravišta, počev od 8.6.2016. godine do 17.6.2016. godine.

Iz Ministarstva podsjećaju da kandidat koji u roku od 30 dana od dana objavljivanja konačne rang-liste, odnosno do 17.6.2016. godine, ne potpiše ugovor, smatra se da je odustao od stipendije, kako to propisuje Odluka  o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za dodjelu stipendija braniocima i članovima njihove porodice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: