Od sutra uvid u listu predloženih kandidata za sastav Vlade TK

Svi predlagači kandidata za funkcije ministara u Vladi Tuzlanskog kantona (organizacije, udruženja, institucije, te druge formalne i neformalne grupe građana), a koji su do danas kandidirali, odnosno dali svoje prijedloge, da su navedene osobe – predloženi kandidati dužni popuniti i potpisati odgovarajući obrazac kandidature i predati ga u prostorije Skupštine Tuzlanskog kantona najkasnije do srijede, 19. marta, do 12 sati.

– Mandatar zadržava pravo da u okviru kandidiranja, predloži i druge osobe, potencijalne kandidate koji nisu već predloženi, ukoliko procijeni da među predloženim kandidatima nema osoba koje zadovoljavaju sve ranije dogovorene uvjete i principe kao i zakonske uvjete i kompetencije za obavljanje pojedine ministarske dužnosti – rečeno je u saopćenju mandatara Vlade Tuzlanskog kantona Bahrije Umihanić.

Zvanični Obrazac za prijavu kandidature može se preuzeti sa zvanične Web stranice Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona kao i sa zvanične web stranice Skupštine Tuzlanskog kantona koja će svim zainteresiranim biti dostupna od utorka, 18. marta.

Na ovim web adresama od sutra će se moći izvršiti i uvid u listu do sada predloženih kandidata za pozicije ministara u Vladi Tuzlanskog kantona.

U saopćenju se napominje da su, uz popunjen obrazac, kandidati dužni priložiti i odgovarajući CV u kome će navesti druge relevantne podatke o sebi, a koji nisu sadržani u samom obrascu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: