Od sutra isplata poticaja u poljoprivredi

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH (UPFBiH), Udruženje poljoprivrednika KS “Razvitak” i Udruženje proizvođača mlijeka i mesa USK ogradili su se od izjava i istupa Federalnog udruženja uzgajivača ovaca, koza i ostalih “Tor” Mostar koje je zatražilo od Vlade Federacije BiH poništavanje programa poljoprivrednih poticaja za 2015. godinu, kao i sankcioniranje federalnog ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića.

– Ono što smo dosad vidjeli jeste da je ministar Dedić u Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva unio niz pozitivnih promjena, a po našim saznanjima isplata poticaja kreće već od sutra. Kada se govori o fiktivnim zahtjevima koji su predmet policijskih i sudskih istraga, onda smo svjedoci da su poljoprivredni proizvođači vodeći na listi policijskih provjera – navodi u saopćenju za javnost predsjednik UPFBiH Nedžad Bićo.

Okretanje “radikalnim mjerama i prosvjedima”, kako je dodao Bićo,  ispričana je priča.

– Nastavljamo davati podršku ministru Dediću i smatramo da protesti nisu rješenje, nego da se stvari trebaju rješavati dijalogom. Najbitnije je da poticaji u poljoprivredi kreću od sutra i da se isplaćuju u kontinuitetu kako je i dogovoreno, te da proizvođači dobiju ono što im zakonom pripada – dodao je Bićo.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: