OD PONEDJELJKA POČINJE UPLATA PREMIJE ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA

U Tuzlanskom kantonu od ponedjeljka, 30. januara  počinje uplata godišnje premije osiguranja za 2012. godinu i aplikacija “markice” u zdravstvene legitimacije.

Visina premije osiguranja za ovu godinu iznosi 20,00 konvertibilnih maraka po osiguranoj osobi. Vlada TK-a  je na sjednici od 13.01.2012. godine donijela Zaključak kojim se podržava Odluka Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja TK-a o utvrđivanju visine premije osiguranja za 2012. godinu.

Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja TK-a na šalterima svih pravnih subjekata ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.

“Markica” premije osiguranja za 2012. godinu, aplicirat će se u zdravstvenu legitimaciju u poslovnici zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta osiguranika do 31. marta.

Po isteku utvrđenog roka, premiju osiguranja za 2012. godinu će moći uplatiti samo osobe koje se prvi put prijavljuju na obvezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju Zavoda zdravstvenog osiguranja TK-a.

Osiguranici koji ne izvrše uplatu premije osiguranja u periodu navedenog roka, imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite, ali će snosit dio troškova prilikom korištenja iste suglasno Odluci o neposrednom učešću osiguranika u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji Tuzlanskog kantona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: