Od marta 2017. godine iz Tuzle novih šest linija avio kompanije Wizz Air

Od marta 2017. godine avio kompanija Wizz Air će svoju lepezu usluga iz Tuzle proširiti novim linijama za za Köln, Friedrichshafen i Nürnberg u Njemačkoj, za Bratislavu u Slovačkoj i Växjö u Švedskoj. Wizz Air je također objavio i svoju najnoviju rutu koja ce povezati Tuzlu i London Luton u Velikoj Britaniji od 30. oktobra. Sve ovo posljedica je odluke Wizz Aira da u svojoj bazi na Međunarodnom aerodromu Tuzla bazira još jedan avion Airbus A320.

Novi avion će omogućiti Wizz Airu povećanje broja sedmičnih letova na postojećim rutama iz Tuzle za Eindhoven, Gothenburg, Malmo i Frankfurt Hahn.

Novi avion predstavlja ulaganje od 98 miliona Eura od strane Wizz Air-a u Bosni i Hercegovini, kreirajući pri tome 36 dodatnih direktnih radnih mjesta u avio kompaniji. Novi uposlenici

Wizz Air-a će se pridružiti predanim lokalnim posadama, koje pružaju odličnu kabinsku uslugu na svakom od WIZZ letova.

Baziranje još jednog aviona na Međunarodnom aerodromu Tuzla, povećanje broja linija prema postojećim destinacijama i otvaranje novih destinacija, povećanje je saradnje Aerodroma i Wizz Aira za 100%.

„Želim se zahvaliti Wizz Air-u na povjerenju koje je ukazano kroz otvaranje novih linija na Međunarodnom aerodromu Tuzla i stacioniranje još jednog baznog aviona. To je dokaz da smo opravdali povjerenje kroz ispunjavanje svih prethodnih sporazuma i obaveza, kako od strane Vlade, tako i od strane aerodroma. Naša saradnja sa Wizz Air-om je otvorila nove razvojne perspektive za ovaj aerodrom, ali i za cijelu regiju” rekao je ovom prilikom ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić, te u ime Vlade Tuzlanskog kantona Aerodromu i Wizz Air-u čestitao na ovom poslovnom uspjehu.

„Počeli smo naše operacije u Tuzli 2013. godine sa misijom da putovanja za putnike u Bosni i Hercegovini učinimo pristupačnim. Od tada, postali smo u ovoj zemlji avio kompanijom izbora prevozeći vise od pola miliona putnika na našim niskotarifnim rutama. Baziranje drugog aviona u našoj bazi Tuzla kreirati će još vise lokalnih radnih mjesta, stimulisat će turizam i avio industriju te donijeti još vise karti po niskim tarifama i vise mogućnosti u Bosni i Hercegovini. Ostajemo posvećeni ovoj zemlji stalno težeći širenju naše sve veće mreže kako bi na najbolji način zadovoljili potrebe bosanske javnosti za putovanjima“, riječi su glavnog izvršnog direktora Wizz Air-a Józsefa Varadia.

„Sa naše strane još jednom želim naglasiti izuzetno dobru saradnju dvije kompanije sa nadom da će servis koji Međunarodni aerodrom Tuzla pruža Wizz Air-u u budućnosti biti podržan sa novijom aerodromskom opremom i proširenjem zgrade putničkog terminala, uključujući prostor za odlaske i dolaske putnika i zonu za sortirnicu prtljaga“ rekao je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović najavljujući time nove investicije i dalje proširenje kapaciteta ove zračne luke. „Kapacitet trenutnog objekta je oko 70.000 putnika godišnje, a novim projektom i proširenjem planiramo da taj kapacitet podignemo na oko 600.000 putnika godišnje“, pojasnio je direktor Karasalihović.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: