Od 1. aprila bh. vozačke dozvole “B” kategorije priznate u Danskoj

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH obavještava građane Bosne i Hercegovine koji žive u Kraljevini Danskoj da od 1. aprila 2016. godine, mogu izvršiti zamjenu važeće bh. vozačke dozvole “B” kategorije za odgovarajuću dansku vozačku dozvolu, bez obaveze podnositelja zahtjeva za polaganje kontrolnog vozačkog ispita.

Podnositelj zahtjeva za zamjenu bh. vozačke dozvole za odgovarajuću dansku vozačku dozvolu, osim važeće bh. vozačke dozvole, dužan je dostaviti izjavu pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da je posjedovao i koristio pravo upravljanja motornim vozilom kategorije “B” u zadnje dvije godine, ističu iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Također, dužan je dostaviti i izjavu pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da mu nije bilo oduzeto pravo upravljanja motornim vozilom u zadnjih pet godina, odnosno da mu nije bilo ograničeno pravo upravljanja motornim vozilom ili dozvoljeno pod posebnim uvjetima.

Napominjemo da su aktivnosti vođene zajednički od strane Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Ambasade Bosne i Hercegovine u Kraljevini Danskoj, navodi se u saopćenju.

Klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: