Obuka i polaganje vozačkog ispita od ponedjeljka u Kalesiji

Općina Kalesija je ispunila sve potrebne uslove za obavljanje obuke i polaganja vozačkih ispita na području ove općine. Uručenjem certifikata općinskom načelniku Rasimu Omeroviću od strane ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi TK-a, Mirsada Kunića,  ovlaštene autoškole s područja općina Kalesija mogu već od narednog ponedjeljka, 13.oktobra započeti sa obukom kandidata i polaganjem vozačkih ispita.

Prilikom uručenja ceritifikata, ministar Kunić je kazao da je nadležna komisija ustanovila da je Kalesija ispunila sve preduslove i na osnovu činjeničnog stanja resorno ministarstvo je donijelo rješenje određivanju ispitnog mjesta u Kalesiji.

Dodao je  da će se u Kalesiji obavljati obuka i polaganje vozačkog ispita za kandidate s područja općina Kalesija i Sapna.

Općina Kalesija je, prema riječina načelnika Omerovića,  u vrlo kratkom roku ispunila sve neophodne uslove kako bi što prije dobila certifikat za polaganje vozačkog ispita.

Smatra da će najveću korist od formiranje ovog ispitnog mjesta imati kandidati i instruktori s područja općina Kalesija i Sapna, kojima će se znatno smanjiti troškovi.

Formiranjem ispitnog mjesta u Kalesiji otvoren je prostor i  za nešto niže cijene obuke kandidata i polaganje vozačkog ispita, s obzirom da će ovlaštne autoškole smanjiti vrijeme, ali i potrošnju goriva u odnosu na period dok su obuku kandidata i polaganje ispita vršili u Tuzli.

Ipak, konačna cijena obuke i polaganja vozačkog ispita ovisi isključivo o autoškolama koje posluju na tržišnom principu.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: