Obistinila se bh. bajka

O pobjedi nogometne reprezentacije BiH nad Litvanijom, kojom je ta reprezentacija prvi put u svojoj historiji osigurala nastup na završnici jednog međunarodnog turnira, ali i o navijačkom slavlju izvještavaju regionalni, ali i svjetski mediji.

Index.hr piše kako ovo BiH „još nije doživjela“, te da je došlo do nezapamćene erupcije sreće i ponosa, prvi put od samostalnosti i nakon godina neuspjelih pokušaja.

Strogim centrom grada, na potezu od BBI centra do Vječne vatre nije se moglo proći, a građani su skakali od uzbuđenja, javlja ovaj portal.

B92 javlja kako „Bosna živi san“, te da je Vedad Ibišević postao heroj kada je, na asistenciju Edina Džeke, okončao agoniju Bosanaca i Hercegovaca.

Neobuzdano slavlje

CNN piše kako je Vedad Ibišević pogotkom odveo BiH u Brazil, te da je pobjeda pokrenula neobuzdano slavlje uz vatromet i pjesmu.

Eurosport javlja kako uspjeh bh. reprezentacije „prelazi granice sporta“. Baklje i vatromet obasjali su nebo iznad Sarajeva dok su hiljade stanovnika izašle na ulice i do dugo u noć slavile uspjeh nogometne reprezentacije, javlja taj medij.

Scene apsolutne radosti sušta su suprotnost u odnosu na brutalnu opsadu glavnog grada BiH, koja je stvorila neke od najstrašnijih slika sukoba u kojem je stradalo skoro 100.000 ljudi, piše Eurosport.

Daily mail javlja kako se Džeko priključio Negredu na listi zvijezda Premiershipa koje će se dogodine naći na Svjetskom prvenstvu, čime je izazvao nezapamćenu radost među navijačima.

Bosna i Hercegovina je pogotkom Vedada Ibiševića u 68. minuti savladala Litvaniju i plasirala se na Svjetsko prvenstvo, koje se 2014. godine održava u Brazilu.

Al Jazeera

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.