Obilježen 23.maj – Dan općine Kalesija (FOTO)

U povodu obilježavanja 23.maja Dana općine Kalesija danas je u sali BKC-a Alija Izetbegović u Kalesiji održana svečana akademija.

Prigodnim referatom  prisutnima se obratio općinski načelnik Nedžad Džafić, koji je podsjetio na značaj 23.maja, kada su hrabri kalesijski borci, nakon samo jedanaest dana okupacije oslobodili Kalesiju, koja je tada postala prvi oslobođeni grad u BiH.

Od prisutnih gostiju obratio  se brigadni genetar  Mirsad Gutić, ratni komandant 245 brdske brigade Kalesija. U ime Skupštine TK-a,  čestitke Kalesijcima u povodu Dan općine uputio je predsjedniik kantonalnog parlamenta Senad Alić.

Općinsko vijeće je u znak priznanja za naročite zasluge građanima, organizacijama, institucijama i drugim fizičkim i pravnim licima koji su se istakli svojim radom, angažiranjem i rezultatima rada, u jačanju i unaprjeđenju razvoja općine Kalesija, u povodu 23. maja – «Dana općine Kalesija» donijelo Odluku da se «Medalja sa zlatnim grbom» dodijeli preduzeću “UNIS – TOK” Kalesija.  Ovu nagradu je vlasniku UNIS TOK-a, Seadu Džafiću uručio načelnik Nedžad Džafić.

Predsjedavajući vijeća, Esad Čanić uručio  je«Plaketu sa zlatnim grbom općine Kalesija»  Senadu Mujkanoviću iz Seljublja, Gradu Cug, Švicarska i Fudbalskom klubu “Sloga” Tojšići.

Također, načelnik Džafić je uručio i zahvalnice Gradu Cug i kalesijcu Husi Đedoviću,  predstavniku udruženja koje u ovom švicarskom gradu okuplja Kalesijce, koji duži niz godina pomažu općinu u kojoj su rođeni.

Prije svečane akademije predstavnici Skupštine TK-a, općine Kalesija, boračkih organizacija i udruženja, političkih subjekata i udruženja građana  su na centralnom spomen obilježju u Kalesiji položili cvijeće i odali počast svim šehidima i poginulim borcima sa područja kalesijske općine.

FOTO:

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: