OBAVLJENI PRVI LETOVI KOMPANIJE WIZZ AIR NA RELACIJAMA

2U subotu 15.juna 2013.g Wizz Air je obavio prvi let na relaciji Bazel-Tuzla- Bazel. Letovi na pomenutoj relaciji obavljati će se dva puta sedmično, svake subote i utorka. Slijetanje aviona na Međunarodni aerodrom Tuzla prema redu letenja je u 19:15h a polijetanje u 19:45h. Na prvom letu prema destinaciji Basel/Mulhouse sa Međunarodnog aerodroma Tuzla otputovalo je 159 putnika.

Takođe, u ponedeljak 17.juna 2013.g obavljen je i prvi let na relaciji Geteborg-Tuzla-Geteborg. Letovi na ovoj relaciji će se obavljati dva puta sedmično, svakog ponedeljka i petka. Slijetanje aviona na Međunarodni aerodrom Tuzla je u 12:15h a polijetanje u 12:45h. Na prvom letu iz Geteborga na Međunarodni aerodrom Tuzla doputovalo je 168 putnika.

Uz već ranije otvorenu avionsku liniju na relaciji Malmo-Tuzla-Malmo Wizz Air je svojim letovima povezao Tuzlanski kanton i širu regiju sa ukupno 3 evropske destinacije. Od srijede 19.juna 2013.g frekvencija letova na liniji za Malmo se povećava sa dva puta na tri puta sedmično. Osim ponedeljkom i petkom, letovi će se obavljati i srijedom po ustaljenom redu letenja – slijetanje na Međunarodni aerodrom Tuzla u 19:20h a polijetanje u 19:50 h.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: