Obavještenje građanima koji su nastradali prilikom poplava i klizišta u maju 2014. godine

U okviru projekta hitnog oporavka od poplava Federalno ministartsvo raseljenih osoba i izbjeglica objavljuje javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu pomoći fizičkim osobama čiji su stambeni objekti oštećeni usljed elementarnih nepogoda u 2014. godini.

Pomoć će se dodjeljivati u vidu građevinskog materijala za stambene jedinice manjeg ili većeg stepena oštećenja, a sredstva u iznosu od šest miliona KM, će se osigutari kroz zajam Svjetske banke.

Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti fizička lica, čija je stambena jedinica oštećena ili uništena usljed posljedica elementarne nepogode i nije uvjetna za stanovanje, osobe koja su na dan 15.maja 2014. godine živjela u stambenim jedinicama koje su predmet obnove, te osobe koje su vlasnici stambene jedinice koja je predmet obnove.

Kako bi se izvršila što pravednija raspodjela sredstava ministarstvo je uvelo posebne kriterije za lica u stanju socijalne potrebe kako bi navedeni imali prednost pri formiranju konačne rang liste dobitnika pomoći.

Potpuni tekst javnog poziva dostupan je na oglasnoj ploči općine Kalesija. Javni poziv je objavljen 19.januara i trajat će do 02.februara 2015. godine.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.