„Novinari“, „Dijaspora“ i „Kalesijski biznismeni“ igraju za Almera Mustafića

U nedjelju, 5. aprila, na stadionu „Ada“ u Tojšićima, odigrat će se humanitarni nogometni turnir u sklopu akcije prikupljanja pomoći za liječenje Almera Mustafića. Turnir počinje u 15,00 sati. Igrat će se po sitemu svak sa svakim, a utakmice će trajati po 45 minuta. U prvoj utakmici, u 15,00 sati sastat će se „Novinari“ – Dijaspora. U 16,00 sati igrat će „Novinari“ – „Kalesiji biznismeni“, a u trećoj utakmici, u 17,00 sati, igrat će „Dijaspora“ – „Kalesijski biznismeni“.

Za „Novinare“ će, između ostalih, igrati Sinan Sinanović (Sport), Almir Šećkanović (Al Džezira), Ahmet Fazlić (TV NEON), Samir Karić (magazin Stav), Omer Hasanović (FTV), Admir Delić (RTVTK), Edin Muharemagić (BHT), Fahrudin Sinanović (Avaz), Mirsad Zulić (Radio Feral), Samir Neimarlija (FTV), Jasmin Ćurtović (TV Neon), Sanel Mumić (Avaz), Ramo Abidović (Kalesija online), Nedim Selimović (Sport), Admir Karić (NKP), Hazim Mujčinović (Kameleon), Mirzet Bećirović, Sedin Selimović (bportal.ba)… Kao gosti za ekipu novinara će nastupiti i nekadašnji istaknuti bh. nogometaši.

Selektor ekipe „Dijaspora“ je Jusuf Bećirović – Juka. On najavljuje da će i za njegovu ekipu igrati neka od atraktivnih imena. Konačan sastav će znati kad vidi ko je sve od „dijasporaca“ došao u Bosnu.
Za sada se zna da će gol „Dijaspore“ braniti nekadašnji odlični golman kalesijskog „Jedinstva“ Nevres Hasanović.
Juka je kazao da postoji velika vjerovatnoća da njihove redove pojača i selektor Mehmed Baždarević. Kako kaže, iako je ovo prije svega humanitarni turnir, učinit će sve da osvoje prvo mjesto.

Za ekipu „Kalesijski biznismeni“ igrat će Sabahudin Pezić, Sakib Hukić, Sead Džafić, Ruvejd Imšić, Refik Musić – Rile, Ibrahim Imamović, Enver Baručić, Senad Mujkanović, Mirnes Huremović, Nermin Sinanović, Azir Šabić, Selmir Fatić, Mehmed Hodžić, Said Buljubašić, Samir Musić, Mehdin Vildić, Zuhdija Karić, Vildan Uščuplić, Rasim Alibašić, Suad Trokić… S klupe ekipu biznismena će voditi Sadik Fatić, Sead Osmančević, Fajko Huremović i Šemsudin Sinanović.
Iako su vještiji u baratanju markama i eurima nego loptom, i biznismeni se nadaju da će na terenu biti uspješniji i od „Novinara“ i od „Dijaspore“.

— Svaki od igrača dat će novčani priloga za liiječenje Almera Mustafića. Očekuje se i veliki broj gledalaca na stadionu u Tojšićima.

Cijena ulaznica je 1 KM.

Utakmice će suditi Mersudin Umihanić i Admir Avdić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: