Nova Vlada TK-a tek u martu, vlast se plaši 07.februara

Ukoliko zahtjevi do petka ne budu riješeni, radnici propalih firmi sa područja Tuzlanskog kantona u ponedjeljak ponovo izlaze na ulice.

Naime, nakon odlaska u Orašje krajem prošle godine, te održanog sastanka u prostoriji Skupštine TK, sa radnicima je, kako kažu, dogovoreno da će do ponedjeljka dobiti zapisnik sa jasnim zaključcima o rješavanju trenutnog stanja u kojem se nalaze. Do jučer to nisu dobili. S druge strane, nisu optimistični da bi se uskoro mogao izabrati mandatar Vlade TK, kako bi imali s kime pregovarati.

Radnici od svojih izvora saznaju da nova Vlada TK neće biti formirana do marta mjeseca i da se čeka da prođe 7. februar, godišnjica od masovnih protesta u Tuzli i BiH.

– Mislim da treba svako da strahuje, pogotovo ljudi koji su u mandatu sada, oni nama puno obećavaju a ništa ne ispunjavaju. Šta će se dogoditi u februaru to niko ne može da zna, sami ste vidjeli šta se dešavalo 7.februara 2014. godine moguće da ovog puta bude još gore – izjavio je predsjednik sindikata Konjuha Mevludin Trakić.

Predsjednik sindikata Livnice Zikrija Đulović je kazao kako su radnici zbog teškog materijalnog statusa prinuđeni da traže socijalnu pomoć sve dok se problemi u njihovim firmama ne počnu riješavati.

Dok se ne formira nova Vlada TK, niko ne može da rješava njihove nagomilane probleme, a njima je već došlo do guše, istakli su predstavnici sindikata Dite, Konjuha i Livnice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: