Njemačka pobjednik 55.Eurosonga

Na 55. takmičenju za najbolju pjesmu Evrovizije, održanom u Oslu, pobijedila je predstavnica Njemačke, Lena, sa pjesmom “Satellite”. To je druga pobjeda Njemačke u historiji ovog takmičenja.

“Ovo je apsolutno fantastično. Mislim da ovo nije stvarnost. Nisam ni pomislila da možemo učiniti nešto ovako. Moram li sada pjevati još jednom”, pitala se Lena nakon ponovnog izlaska na scenu.

Vukašin Brajić predstavio je Bosnu i Hercegovinu odličnom izvedbom pjesme “Thunder & Lightning” čiji je autor Dino Šaran. Od Srbije smo dobili dvanaest bodova, zatim od Albanije šest, Turske osam, Hrvatske 10 itd. Na kraju, zauzeli smo 17. mjesto s 51 poenom.

Ovogodišnji spektakl koji je u Telenor Areni posmatralo oko 18.000 posjetilaca biće upamćen i po jednom incidentu. Tokom nastupa španske ekipe jedan od gledalaca uspio je istrčati na scenu. To je bilo dovoljno da španski predstavnik ponovi izvođenje pjesme na samom kraju takmičenja, nakon što je nastupio i posljednji predstavnik.

U finalu je učestvovalo ukupno 25 zemalja i to: Azerbejdžan, Španija, Norveška, Moldavija, Kipar, Bosna i Hercegovina, Belgija, Srbija, Bjelorusija, Irska, Grčka, Velika Britanija, Gruzija, Turska, Albanija, Island, Ukrajina, Francuska, Rumunija, Rusija, Armenija, Njemačka, Portugal, Izrael i Danska.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: