Nedžad Džafić, novi načelnik općine Kalesija: Prvi korak je otvaranje kancelarije za privrednike

Prijevremeni  izbori za načelnika općine Kalesija su završeni.  U narednu godinu i pol dana na čelu općine Kalesija će biti Nedžad Džefić (SDA), koji je za 358 glasova bio uspješniji od protukandidata Muhameda Osmanovića (SDP).

U razgovoru za Radio Feral, Džafić ističe da je očekivao pobjedu sa većom razlikom u odnosu na Osmanovića, ali je ipak zadovoljan brojem birača koju su mu na izborima ukazali povjerenje.

Uz zahvalnost na podršci članovima i simpatizerima SDA, poručuje da se moraju ujediniti i zaboraviti na sve probleme i krize u stranci.

Smatra da će mu osnovna zadaća biti da u narednom periodu ispoštuje obećanja koja je dao građanima  u predizbornoj kampanji, posebno u pogledu stvaranja boljeg ambijenta za razvoj privrede u Kalesiji.

Od  prvih višestranačkih izbora SDA je najjači politički subjekt u Kalesiji. Međutim, izbori za načelnika općine uvijek su vrlo neizvjesni i pobjednika je, uglavnom, odlučivalo nekoliko stotina ili desetina glasova. Iako je svjestan ove činjenice Nedžad Džafić, ipak, smatra da je očekivao bolji rezultat.

–  Mislio sam da ću ostvariti veću razliku u odnosu na Osmanovića. Da se razumijemo, nisam očekivao da će izborni rezultat biti ubjedljiv za bilo kojeg kandidata, ali sam se, ipak, nadao da mogu napraviti nešto veću razliku. Zadovoljan sam postignutim rezultatom i želim se zahvaliti svim ljudima koji su mi pomogli da pobjedim u utrci za načelnika. Učinit ću sve da opravdam ukazano povjerenje i ispunim predizborna obećanja, kazao nam je Džafić.

Višemjesečna kriza u SDA, u vezi sa izborom stranačkog kandidata za načelnika, djelimično je uticala i na sveukupni rezultat za načelnika, mišljenja je Džafić, koji očekuje da se u narednom periodu stavi tačka na ovaj problem.

– Izbori su iza nas i nadam ćemo u narednim danima zaboraviti na sve probleme i podjele u SDA koje smo imali prije i tokom predizborne kampanje. Moramo  pokazati snagu i prevazići sve probleme, koji su iza nas, kako bi nastavili raditi za dobrobit građana Kalesije, ističe Džefić.

Napomenuo je da želi uspostaviti partnerski odnos sa svim građanima, u pogledu rješavanja svih gorućih problema, a posebnu pažnju želi posvetiti razvoju privrede u Kalesiji.

–   Pred nama je godina i pol teškog, mukotrpnog rada u kojem samo zajedničkim snagama, općinske administracije i građana, možemo riješiti najteže probleme sa kojima se suočavaju ljudi koji žive u Kalesiji. Posebno želim pozvati kalesijske privrednike da zajedničkim djelovanjem stvorimo bolji ambijent za brži razvoj privrede.  U tom pravcu moj prvi korak, kao općinskog načelnika, bit će otvaranje kancelarije za privrednike i stvaranje jakog udruženja privrednika, koje će u saradnji sa Općinom stvoriti nove vrijednosti i omogućiti zapošljavanje što većeg broja Kalesijaca, kazao je, na kraju za Radio Feral, Nedžad Džafić.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: