Nedžad Džafić kandidat SDA za načelnika Općine Kalesija

Nedžad Džafić  je zvanično kandidat SDA na prijevremenim izborima za načelnika Općine Kalesija, odlučio je Općinski odbor SDA Kalesija na današnjoj sjednici.  Džafić je aktuelni predsjednik OO SDA i predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija.

Nedžad Džafić je Radio Feral potvrdio da je na današnjoj sjednici dobio podršku 22 člana OO SDA, dok je  12  delegata bilo protiv njegove kandidature. S obzirom da je Džafić dobio potrebnu većinu glasova članovi Općinskog odbora SDA Kalesija nisu se izjašnjavali o Zijadu Kulaniću, kao drugom kandidatu .

Pored podrške članova Općinskog odbora, Nedžad Džafić je dobio i najviše kandidatura iz mjesnih organizacija stranke.

Džafić je za Radio Feral dodao da je njegovu kandidaturu  za načelnika Općine Kalesija podržalo je 16 mjesnih organizacija SDA. Zijada Kulanića je predložilo 6 organizacija, dok je 5 mjesnih ogranaka predložilo oba kandidata.

Nakon što je Općinski odbor obavio svoj dio posla, kandidaturu Nedžada Džafića za načelnika Općine Kalesija treba ovjeriti Centrala SDA u Sarajevu, koja će u zakonskom roku (do 08.januara) CIK BiH dostaviti ime kandidata SDA za načelnika Općine Kalesija.

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Kalesija održat će se u nedjelju, 22.februara 2015.godine.  Do sada su poznata imena dva kandidata, Nedžad Džafić (SDA) i Muhamed Osmanović (SDP), dok je još uvijek nepoznato kojeg će kandidata predložiti SBB.

 

 

 

(Radio Feral)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.