Nedim Mutapčić novi/stari policijski komesar TK

Na prijedlog ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Vlada Tuzlanskog kantona danas je imenovala Nedima Mutapčića za policijskog komesara u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona na period od 4 godine.

Nedim Mutapčić bio je prvorangirani kandidat za policijskog komesara nakon što je Nezavisni odbor proveo kompletnu proceduru predviđenu Zakononom o unutrašnjim poslovima Tuzlanskog kantona.

U obrazloženju prijedloga ministar Omerbegović je naveo da se, u okviru svojih ovlaštenja rukovodio Odlukom Nezavisnog odbora, ocjenama za rad policijskog komesara u proteklom periodu, dostignutim visokim stepenom sigurnosti svih građana na području Tuzlanskog kantona i organizacije policijske strukture u okviru MUP-a Tuzlanskog kantona i postignutim nivoom saradnje sa sigurnosnim agencijama na nivou BiH, kojim je značajan doprinos dao predloženi kandidat, kao i unapređenje saradnje sa Misijom EUPM-a.

Vlada Tuzlanskog Kantona danas je donijela i Rješenje o imenovanju članova Policijskog odbora na mandat od dvije godine. U Policijski odbor imenovani su Ljubomir Divković, Miralem Malkić, Safet Begić, Zoran Teofilović, Bego Gutić i Edina Garčević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: